Restaurant Fragma te Leuven

In april 2018 zijn de werken gestart voor Restaurant Fragma. Een oud historisch pand gelegen in de Bondgenotenlaan te Leuven. Een pand met zéér veel karakter en prachtige grote tuin, dat met de juiste zorg door StudioHaver is ontworpen en uitgevoerd.

Uitbater, Kevin Gijsembergt, een jonge dromer die zijn droom durfde waarmaken heeft hier gekozen voor een interieur dat stijl, warmte maar ook overleving toont.

Hier past “Edelhert Natuurlijk” goed bij! Na een lang proces van veel stalen en moodboards hebben we een kalkstucafwerking gekozen die perfect past bij de vraag van het ontwerp. Geduld en vertrouwen staan hier centraal.

In het ontwerp is onbewerkt staal, kurk en hout de leidraad. Het is een mooie samensmelting van koude en warme elementen. Mannelijk en vrouwelijk.

Mijn kalkstucwerk is onopvallend aanwezig in het interieur. Aan de inkom bracht ik een zwarte mat/glanzende kalkstuc aan die je naar binnen lokt. Eenmaal binnen kom je tot rust. Een zeer mooie ruw ogende kalkstuc in verschillende kleuren als ondergrond en overplakt met een zachte, lichtgrijze kalk. De onderliggende kleuren zie je bijna niet, maar zijn toch voldoende aanwezig.

Alle muren zijn extra afgewerkt met enkele lagen natuurzeep om het geheel afwasbaar te maken.

De oude bakstenen muur achteraan werkte ik af met heel veel kalei zodat de steen nog een beetje zichtbaar is. Een zacht en subtiel element om de ruimte te onderbreken.

De oude plafonds zijn hersteld en uitgevlakt met kalk en geschilderd en gepatineerd met kalkverf.

De afwerking is heel duurzaam, omdat deze telkens kan onderhouden worden en zo makkelijk 20 jaar en meer meekan.

De keuze voor kalk is vanzelfsprekend. Kalk heeft tal van voordelen: het neutraliseerd de geuren, neemt het overtollige vocht op en geeft het later weer af als het nodig is, kalk is ademend en ook schimmelwerend. Je ruikt hier nergens de geur van verf.

Restaurant Fragma heeft een volledig afgewerkt interieur met natuurlijke materialen, iets wat perfect past bij de kunsten die Kevin Gijsembergt als jonge kok brengt. Uniek in Leuven en omstreken…

“Edelhert Natuurlijk” is zeer blij dat het deel mocht uitmaken van dit project.

 

 

 

 

« Bekijk alle berichten