Ibiza is always a good idea!

Begin jij ook al te watertanden als je Ibiza hoort, dan is deze blogpost zeker iets voor jou. Want in één van de meest exclusieve wijken van het eiland, tref je ten midden van luxe-villa’s van oa. Shakira, Christiano Ronaldo en Sergio Herman ook de parel ‘Can Bibi’ aan.

Can Bibi is een stijlvol ingerichte villa met een uitstekend zeezicht over de baai van Es Cubells. Maar dat is niet alles: dit huis heeft zelf meerdere verborgen schatten, waaronder de chiringuito op het dak.

In deze hippe atmosfeer heb ik 3 maanden doorgebracht. Uiteraard heb ik geproefd en genoten van de deugden van het eiland, maar ik heb vooral (al zwetend) mijn passie voor de ambacht als ‘Kalkwerker’ kunnen botvieren. Door de jaren heen heb ik mezelf gespecialiseerd in ecologische schilderwerken en sierpleisters en deze opdracht was in die zin een droom die uitkwam.

Ibiza is eigenlijk een grote kalksteen. Het is dan ook logisch dat deze natuurlijke grondstof de basis vormt van dit hele project. Kalk heeft veel positieve eigenschappen. Kalk heeft een open, ademende structuur waardoor waterdamp makkelijk opgenomen kan worden en op een later tijdstip terug aan de ruimte gegeven worden indien nodig. Het zuivert zo als het ware de lucht, waardoor schimmels, bacteriën en nare geurtjes geen kans krijgen. Daarnaast is de kalkontginning quasi niet milieubelastend en heeft kalk een zeer sterk akoestisch vermogen. Kalk zorgt voor een gezonde manier van wonen, daarom hebben alle muren hiermee behandeld.

Naast deze techniek heb ik ook tadelakt toegepast in deze villa en meer bepaald op een muur met nissen en een oude open haard. Tadelakt, oftewel Marokkaanse pleister, is een meerlagige techniek op basis van gebluste kalk, mineralen en marmerpoeder. Meer informatie over deze intensieve techniek vind je terug in deze blogpost.

Tot slot heb ik de authentieke Ibiziaanse gezandstraalde deuren afgewerkt met 3 lagen marseillezeep.

Dit mooie project heb ik mogen aanpakken en afwerken in samenspraak met bouwheer P. en de architecten van StudioHaver. Bedankt voor deze mooi ervaring. Een ervaring die we kunnen delen, want deze villa kan je huren via www.canbibi.com

En als kers op de taart sleepte ik met dit project de Decoratie Award 2019 in de categorie Binnenschilderwerken Woning in de wacht.

« Bekijk alle berichten